Tre-lagers brandfilt 180*120 cm
5.0 1

Tre-lagers Brandfilt 180*120 mm (1,80*1,20 [meter]) (1,80*1,20 [meter])

(1 recensioner)
Art.nr: B0102-0102
Slut i lager
Något längre leveranstid, men vi delleverar om möjligt din order

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Brand på spis, stekhällar och andra plana ytor släcks snabbt och effektivt med hjälp av en brandfilt. Våra tre-lagers brandfiltar består alla av 2 lager glasfiberväv samt en beläggning i mitten som hindrar brandgasgenomsläpp. Våra tre-lagers brandfiltar levereras förpackade i ett hårt plastfodral.

Tips!
En Tre-lagers brandfilt är ett kraftigt hjälpmedel i kampen mot brandhärdar. De används vanligen inom industrin men även i hem. Den stora fördelen mot en-lagers brandfilt är att den inte blir varm lika fort. Detta gör att tre-lagers brandfiltar är mycket bättre för att släcka bränder i t.ex. kläder och andra typer av bränder där det inte bara räcker med att slänga på en filt.

Du kan läsa mer om detta under fliken mer info ovan. Storlek väljer du i rullgardinslistan nedan.

Länktips!
Ta dig gärna en titt på våra brandsläckare

Produktdata


Filttyp: Glasfiber, 3 lagers
Garanti: 1 år
Uppbyggnad: Glasfiberväv / brandhärdig film / glasfiberväv
Vikt på material: 530 gram/m2
Storlek: 120*180
Färg på förpackning: Röd
Vikt: 1.120 gram; 1.500 gram; 2.260 gram
Godkännande: EN 1869 / BS6575:1985

Specifikationer

Specifikationer

Allmänt
Vad är skillnaden mellan en en-lagers brandfilt och en tre-lagers? En en-lagers brandfilt innehåller precis som namnet berättar, enbart ett lager av glasfiberväv. En-lagers brandfiltar blir därför snabbare för varma och därmed mycket svårare att använda. På sin höjd kan man släcka en liten brand i t.ex. en stekpanna. För större bränder, t.ex. i kläder blir filten snabbt överhettad.

Tre lager för bästa skydd
Det vanligaste materialet i brandfiltar är glasfiber som står emot temperaturer upp till 500 grader Celsius. En filt med tre lager består av två lager glasfiberväv runt ett lager av en gastät och brandhärdig film. Den brandhärdiga filmen gör duken helt tät så att gasgenomträngning förhindras. Släckeffekten är därmed väsentligt bättre vid släckning av fetter, kemikalier och andra ämnen som avger mycket brännbara gaser.
Brand i kläder släcks snabbt och effektivt med en brandfilt av hög kvalitet. Även bränder t.ex. i sängar, på stekhällar och andra vågräta ytor släcks.

Uppfyller europastandard
1997 antogs europastandarden för brandfiltar. Våra 3-lagers brandfiltar uppfyller kraven enligt EN 1869.

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Mikael

2022-09-19