stansband

BD Stasband

Art.nr: F2403-0119
I lager

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Du har säkert kommit i kontakt med ett stasband när du har behövt att ta ett blodprov och gör att det blir enklare att ta ett blodprov. VACUETTE® Stasband används som hjälp att finna ett ställe för venpunktion med enhandsgrepp och ett snabbspänne

Många patienter är allergiska mot latex, således är VACUETTE® Stasband latex-fritt. För rengöringsändamål, blötläggning i en desinfektionslösning för medicinska instrument rekommenderad, i enlighet med sjukhusets riktlinjer eller rengör i en diskmaskin för medinska instrument (80 °C).

Hur du använder ditt Vacuette stasband

VACUETTE® Stasband används vid provinsamling för att anbringa tillräckligt tryck för att bromsa returen av venöst blod till hjärtat. Denna uppbromsning av venös retur orsakar ansamling av blod i venerna, vilket gör venen mer synlig och lättare att känna och finna. Ett stasband skall inte begränsa artärblod flödet i armen.

Placera VACUETTE® Stasband ungefär en hands bredd (7.5cm) ovanför förutsett punktionsområde. VACUETTE® Stasband skall inte orsaka patienten smärta. Det skall vara tilltäckligt hårt att begränsa venösa blodflödet, men inte hindra arteriella blodflödet. 20 - 30 mmHg under det systoliska blodtrycket är rekommenderat dvs. på friska patienter med ett systoliskt blodtryck på 120 - 130 mmHg, trycket skall vara under 100 mmHg.

Varaktigheten som VACUETTE® Stasband är på plats skall inte överskrida 1 minut (riskerar falska resultat på grund av hemokoncentration). När mer tid behövs, måste stasbandet lossas så att blodflödet kan återgå och normal hudfärg återtas av extremititerna.

När hudfärgen synligt ändras till en blåaktig ton, lossa stasbandet omedelbart och sätt inte tillbaka det förrän normal färg har återkommit. Under inga omständigheter skall VACUETTE® Stasband lämnas på plats för mer än en minut. I fall där blodflödet är otillräcklig för insamling, sätt tillbaka stasbandet lätt medan man utför provtagningen.

Så snart blodet börjar flöda in i VACUETTE® Blodprovtagningsrör, lossas stasbandet. Skulle blodflödet minska väsentligt, dra åt stasbandet om armen igen för en kort tid

Stasband flergångs Vacuette för vuxen, blått och metallfritt

Material

  • Låshållare: (PC) Polykarbonat
  • Funktionsknappar: (POM) Polyoxymetylen
  • Stasbandet: Polyester/ Lycra

Produktblad

Upptäck mer

  • SJUKVÅRDSMATERIAL/Lab/Provtagning/Stasband
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner