Välj storlek
Punktsprinktler 6 kg
5.0 1

Punktsprinkler (6 kg)

(1 recensioner)
Art.nr: B0404-0101
Slut i lager
Något längre leveranstid, men vi delleverar om möjligt din order

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Punktsprinklern är ett effektivt och tillförlitligt brandskydd för mindre rum och punktskydd. Det är mycket konkurrenskraftigt alternativ till konventionella sprinkler och släcksystem. Projektering och installation av punktsprinklern är enkel eftersom det inte krävs rördragning, strömmatning eller anslutning till vattennät.

Typiska användningsområden är förråd för brandfarlig utrustning, soprum och andra mindre utrymmen. Den används också för skydd av brandfarliga processer och maskiner inom industrin.

Storlek väljer du i listan.

OBS: Punktsprinkler rekommenderas ej över stekbord

Standardutlösningstemp: 68 grader.


Länktips!
Komplettera gärna med en brandfilt

Produktdata


Typ: Pulver 2,4,6,12 kg
Garanti: 1 år
Diameter: 190 mm 190 mm 250 mm 250 mm
Höjd exkl fäste (HB): 200 mm 300 mm 300 mm 390 mm
Volym: 6 kg
Vikt exkl släckmedel: 1,7 kg 2,2 kg 2,6 kg 3,3 kg
Arbetstryck: 15 bar 15 bar 15 bar 15 bar

Specifikationer

Specifikationer

Tillförlitlig konstruktion och funktion
Behållaren är tillverkad i stål och är utvändigt rödlackerad. Den förnicklade mässingsventilen är försedd med en manometer för övervakning av trycket i behållaren. I ventilen sitter också en övertrycksventil som utlöses om Punktsprinklern fylls med pulver eller Forrex® släckvätska. Punktsprinktlern är trycksatt med nitrogen till ett tryck av 15 bar. Vid brand värms glasbulben i ventilen. Vid aktuell utlösningstemperatur sprängs bulben och ventilen öppnar. Strålen slår i ventilens spridarring som fördelar pulvret eller Efter användning kan punktsprinklern laddas om.

Enkel att installera
Punktsprinklern fästs i taket ovanför det skyddade objektet med en enkel konsol. Ingen vatteninstallation eller Bäst effekt erhålls om ventilutloppet placeras på en höjd av 1,5 till 3 meter ovanför brandrisken. Skyddad yta framgår av tabell och skiss på nästa sida.

Tillbehör och alternativ
  • Aktiveringstemperatur från 57 – 141 grader C (Val av autlösning temp: 57,68,79,93,141, standard 68. grader)
  • Punktsprinklern är som standard försedd med en bulb med aktiveringstemperatur 68 grader C. Vid större antal eller mot extra kostnad kan den ersättas av bulb med annan aktiveringstemperatur.

Elektrisk tryckvakt för larm och avstängningar
Som alternativ kan ventilen förses med en tryckvakt som aktiverar en elektrisk kontakt när trycket i behållaren sjunker. Punktsprinklern kan då kopplas till ett brandlarm eller en brytare som stänger strömmatningen eller den brandfarliga utrustning.

Elektriskt utlösningsdon för manuell utlösning
En variant finns på ventilen som även har ett elektriskt utlösningsdon. Sprinklern kan då också aktiveras från ett brandlarm eller via en utlösningstryckknapp.

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Marina

Smidigt produkt utan installation. Efter tidigare brand i källare, så känner jag mig tryggare med dessa

2022-10-06