Säkerhetsskåp AX33

AX33 - Stöldklassat säkerhetsskåp (Nyckellås)

Art.nr: S0211-0103

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Beskrivning

Beskrivning

Ett litet och smidigt säkerhetsskåp som är stöldklassat enligt SSF3492. Skåpet Levereras med omställningsbart högsäkerhetslås med 2 st korta nycklar. Elektroniskt kodlås går även att få som alternativ. Skåpet levereras komplett med ett justerbart hyllplan

Tips
Skåpet är lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och två i ryggen.

Låsalternativ
Det elektroniska kodlås Alpha som levereras monterat och klart och är ett lås med 2 st. användare s.k. "Chef/Anställd". Låset har alltid 6 siffror i koden eller 6 bokstäver i de fall ett ord är valt som kod. Chefskoden kan lägga till, tillfälligt spärra ut eller radera Anställd koden utan att känna till denna.

De flesta försäkringsbolag godkänner även förvaring av kontanter upp till 37.000:- i detta skåp. Kontrollera dock alltid med ditt eget försäkringsbolag.

Frakt
Fri frakt i hela Sverige.

Produktdata


Typ: Scandinavian Safe SP750033
Garanti: 5 år mot fabrikationsfel samt 1 år på låsfunktionen
Yttermått: H: 750 * B: 550 * D: 400 [mm]
Innermått: H: 740 * B: 440 * D: 330 [mm]
Dagmått: H: 630 * B: 410 * D: 330 [mm] Mått som dörren skapar när den är öppen)
Vikt: 80 kg
Inbrottsklass: SS 3492
Test institut: SSF - Svenska Stöldskydds Föreningen
Certifieringsorgan: DNV

Specifikationer

Specifikationer

Från den 1/10 2000 skall vapen förvaras i säkerhetsskåp certifierade enligt normen SS-3492. I varje skåp får max 20 vapen förvaras. Från 2002 har polisen dessutom fått större befogenheter att kontrollera efterlevnaden av detta genom t.ex. hembesök.

Bra att veta
Rikspolisstyrelsen skriver att:
"Efter den 1 juli 2002 skall förvaring av skjutvapen, när de inte brukas, ske i antingen ett säkerhetsskåp eller något annat lika säkert förvaringsutrymme. Med säkerhetsskåp avses ett skåp som uppfyller lägst Svensk Standard SS 3492 och som är certifierat av ackrediterat certifieringsorgan." Med annat lika säkert förvaringsutrymme avses bland annat skåp som uppfyller kraven i 16 kap 4 § Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om vapenlagstiftningen (RPSFS 2000:63) för "lika säkert förvaringsutrymme".

Ovan sagda motsvarar alltså den lägsta tillåtna säkerhetsnivån gällande förvaring av vapen.

Noteras bör att alla vapenskåp som har en vikt under 150 kg måste skruvas/bultas fast i golvet. Våra skåp levereras med förborrade hål för detta.

Ansökan om tillstånd att inneha vapen och ammunition
För att inneha vapen och ammunition måste du sända in en ansökan till Polisen. På denna måste du även för in hur du skall förvara vapnen, dvs vilket vapenskåp du har köpt. Längst ned på denna sida har vi lagt upp blanketten som du behöver för att göra denna ansökan om tillstånd att inneha vapen och ammunition. Du behöver skåpet id nr (strå inuti ditt skåp) samt tyen av av vapenskpo (Tex Håbeco VP6 eller Scandinavian Safe SP65)

Kontroll
I och med att vapenlagen ändrades 2002 fick polisen nya möjligheter att göra kontroller hemma hos vapenägare, något som också sker.

Tillbehör
Som tillbehör kan en brandbox monteras in. Brandboxen står emot brand i 30 minuter. Du kan även få ditt Håbeco vapenskåp med Digitallås.

Betalning
Vapenskåpen går precis som för övriga produkter att betala med kort, förskottsinbetalning eller postförskott. Vill du betala ditt vapenskåp med postförskott tillkommer utöver den postförskottsavgift på 50:- som gäller normalt tyvärr även en ytterliggare avgift på 138:-. Detta beror på att vapenskåpen levereras direkt från fabrik till slutkunden och den fraktleverantör som tillverkaren Håbeco anlitar just har höjt priset på postförskottsavgiften till 188:-. Detta är naturligtvs beklagligt men inget som vi på TryggSaker.se kan påverka. Det billigaste sättet att betala ditt vapenskåp på blir därmed mha kort eller förskottsinbetalning.

Upptäck mer

    0
    0

    Recensioner

    Produkten har inga recensioner