Välj storlek
Opticlude ögonlapp, engångs

Opticlude ögonlapp, engångs ([5,7*8.2cm])

Art.nr: F1801-0404
I lager (1 st) - beställer du fler så dellevererar vi

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

3M Opticlude mjuk ögonlapp, engångs som klistras fast över ögat (självhäftande).

3M™ Opticlude™ ortoptiska ögonlappar är välbeprövade och välanvända av oftalmologer i hela Europa. De är bekväma och hjälper till att korrigera amblyopi, en synnedsättning hos barn som ofta är ett känsligt och generande tillstånd. Utbudet av Opticlude omfattar ögonlappar för barn med roliga mönster och skonsamt häftämne, som hjälper barn med amblyopi att känna sig trygga och avslappnade under sin ocklusionsbehandling. 3M tillhandahåller också stöd vid ocklusionsbehandling för oftalmologer, ortoptister, föräldrar och barn.

3M Opticlude ortoptiska ögonlappar används för att behandla strabism och amblyopi hos barn, även kallat skelning. Ögonlappen bärs över det starkare ögat och får det svagare ögat att arbeta hårdare och stimulerar synen, så att den del av hjärnan som styr synen får en chans att utvecklas till fullo.

 

Ocklusionsbehandling

Omkring 1–5 % av barnen i Sverige lider av amblyopi, mer känt som skelning. Skelning orsakas av att den normala synutvecklingen avbryts under ett kritiskt skede i barndomen, vilket leder till dålig syn på ett av den drabbades ögon.

Oftast är det inte uppenbart exakt när ett barn drabbas av amblyopi, så det är viktigt att barn får synen regelbundet undersökt av en oftalmolog eller ortoptist. Nationella ögonundersökningsprogram varierar från land till land och genomförs oftast i samband med skolstarten, vid 4 eller 5 års ålder. Ögonundersökningar för barn är också gratis via NHS (National Health Service) i Storbritannien.

Amblyopi behandlas genom att man täcker över det starka ögat med en lapp. Det kallas ofta för ocklusionsbehandling och syftar till att uppmuntra det svaga ögat att börja arbeta och stimulera synen. Genom att använda ocklusionsbehandling kan den del av hjärnan som styr synen utvecklas till fullo. Lappen kan sitta över ögat under flera timmar per dag och hela behandlingen kan vara från några få månader till flera år, beroende på hur allvarlig skelningen är och på barnets samarbetsvilja. Därför är det viktigt att den föreskrivna behandlingen följs och att så mycket som möjligt görs för att uppmuntra barnet att bära lappen och för att få barnet att känna sig trygg och avslappnad med lappen.

Antal per förpackning: 20 st

 

 

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner