Medispray Ögonduschväska 3*250 ml

Art.nr: F1303-0203
I lager

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Medispray ögonduschväska är enkel och smidig att ta med ut till en arbetsplats eller varöfr inte ha i arbetsfordonet. Medi-spray ögondusch för behandling av ögonskada, brännskada och sårtvätt.

Ögonskada: Vid frätande ögonskador är det mycket viktigt med snabb behandling, helst inom ett par sekunder. Spoltid vid syra-frätskada är normalt ca 5 minuter. Spoltid vid alkaliska frätskador är minst 20-30 min. Vid allvarlig frätskada gäller det att snabbt söka läkarvård och då är det viktigt att spola hela vägen under transport till ögonläkare. Det är därför nödvändigt att ta med tillräckligt med spoltid. Medispray EyeWash-trippel är en väska som innehåller 3st ögondusch sprayer som ger minst 24 minuters spoltid, ofta mycket mer. Den är enkelt att snabbt ta ned väskan från väggfästet och ta med under transport.

På arbetsplatsen ska väskan sitta inom ”räckhåll” där risk för att en ögonskada kan inträffa. Den ska vara placerad så att man kan nå den inom ett par sekunder. OBS! Då sprayen är öppnad och sigillet brutet skall sprayen bara användas till Sårtvätt eller kylning av Brännskada. I och med att sigillet är brutet och sprayen använd kan full spoltid inte garanteras.

Sprayen innehåller 250ml buffrad Natriumklorid lösning 9mg / liter. 

Ögonskölj i behändig sprayflaska för mjuk ögonsköljstråle. Den stora fördelen med en ögonskölj i sprayformat är att du inte behöver slänga flaskan så fort den har använts en gång (som du gör med vanlig ögonskölj) utan du kan använda den tills den tar slut.

250ml har en spraytid på minst 8 minuter.

Flaskans mått: H 24,0 cm x Ø 5,3 cm

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner