Fixeringshäfta nonw Mefix, 2,5cmx10m

Fix häfta nonw Mefix, 2,5cmx10m

Art.nr: F0404-0701
I lager (1 st) - beställer du fler så dellevererar vi

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Mefix är uppbyggd av en självhäftande väv i nonwoven material. Mefix används för fixering av förband, kompresser, katetrar och slangar. Materialet är elastiskt och tillåter full rörlighet.

Materialet är även icke absorberande och utgör en barriär som skyddar mot läckage av blod och vätskor. Mefix kan enkel klippas i önskad storlek och form.

 

Fördelar med Mefix

  • Hudvänlig, vattenbaserad och lösningsmedelsfri häfta.
  • Föruppmätt skyddspapper för enkel mätning och klippning.
  • Formar sig väl efter kroppskonturer.
  • Släpper igenom luft, förhindrar maceration och ger bättre komfort.
  • Kan steriliseras med ånga och EtO

Observera: Precis som andra självhäftande förband ska inte Mefix sträckas vid applicering, då detta kan skada den friska huden. Detta är extra viktigt vid applicering över leder.

 

Användningsområde

Mefix kan användas i en mängd olika situationer där säker fixering krävs, t.ex. fixering av förband, kompresser, katetrar och slangar.

 

Så här fungerar Mefix

Nonwovenmaterialets porösa struktur säkerställer att luft och vattenånga släpps igenom. Materialet är elastisktdet följer kroppen och tillåter full rörlighet. Materialet är flexibelt, formar sig efter kroppskonturer och låter kroppen röra sig. Materialet är icke-absorberande och utgör en barriär som skyddar mot läckage av blod och vätskor. Den vattenbaserade polyakrylathäftan har utformats för att vara hudvänlig och samtidigt ge en säker fixering. Skyddspappret som är enkelt att ta bort är föruppmätt i intervaller om 10 cm och har en perforering för enkel borttagning och applicering. Mefix kan enkelt klippas i önskad storlek och form.

 

 

Storlek: 2.5cm*10m 

Sterilitet: Osteril

Tillverkarens pdf

 

 

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner