Dax preop 600ml

Dax preop 600ml

Art.nr: F0501-0523
I lager (2 st) - beställer du fler så dellevererar vi

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

DAX Preop är en preoperativ handdesinfektion avsedd för att desinficera händer innan operation. Den kirurgiska desinfektionen för händer har effekt mot bakterier, jästsvamp och alla höljeförsedda virus som HIV, Hepatit B och C. DAX Preop har även dokumenterad effekt på TBC och vissa nakna virus. Desinfektionen är speciellt framtagen för att användas på operationsavdelningar för att förhindra spridning av sjukdomsalstrande mikroorganismer. 

Den kirurgiska handdesinfektionen är sammansatt av fyra olika alkoholer med etanol som aktiv huvudsubstans. Vätskan har cirka 80 volymprocent alkoholhalt med tillsats av n-propanol för förlängd effekt. DAX Preop uppfyller den kirurgiska standarden EN12791.

DAX Preop innehåller glycerin som återfuktar huden. Den kirurgiska desinfektionslösningen är enkel att applicera, upptas snabbt av huden och klibbar inte. Vid användning dosera rikligt med DAX Preop minst 4,5 milliliter och massera in händer, handleder, underarmar och till slut armbågarna under 45 sekunder. Tag därefter ytterligare 4,5 ml Preop och repetera förfarandet. Huden ska vara fuktig under hela desinfektionsfasen. Låt sedan händer och armar lufttorka. OBS! Ta ej på operationshandskar förrän huden är helt torr.

DAX Preop levereras i en flaska som innehåller 600 milliliter klar vätska. Flaskan har en praktisk pumpfunktion som förenklar dosering vid applicering och gör användning enklare och mer hygienisk. Varje tryck på pumpen ger ca 1,5-2 ml desinfektion. 

Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

  • Kirurgisk handdesinfektion med effekt mot bakterier, jästsvampar, och olika typer av virus
  • Etanolbaserad, alkoholstyrka 80 % med tillsats av n-propanol för förlängd effekt
  • Innehåller glycerin med återfuktande effekt
  • Går snabbt in i huden och är enkel att applicera
  • Pumpflaska som gör användning enkel och hygienisk
  • pH-värde: 5,5–7,5
  • Volym: 600 ml
  • Uppfyller: EN 12791, EN 1500, EN 13727, EN 13624, Tubercolocid effekt enligt EN 14348 samt limited Virucidal effekt enligt EN 14476

Produktblad

Säkerhetsdatablad

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner