Välj längd
Brandstegen & Räddningsstegen Jimmy Fasad
Brandstegen & Räddningsstegen Jimmy Fasad
Brandstegen & Räddningsstegen Jimmy Fasad
Brandstegen & Räddningsstegen Jimmy Fasad

Brandstege - Jimmy Fasad (4,0 meter)

Art.nr: B0502-0101
I lager

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Brandstege / Räddningsstege JIMMY FASAD är en svensktillverkad, lätt, stark och smidig brandstege och är närmast avsedd för användning i villor, radhus och flervåningshus. Brandstege / Räddningsstege JIMMY FASAD väger bara ca 5 kg (4 meters) vilket gör den lätt att hantera för de flesta i familjen. Vid behov hakas din brandstege fast i förinstallerade krokar (medföljer) och sedan kastas hela kartongen ut. Brandstegen Jimmy Fasad vecklas då ut automatiskt.

 

Testad & Godkänd

Brandstegen JIMMY FASAD är belastningstestad och godkänd av Statens provningsanstalt och klarar av en vikt på 1500 kg.

 

Längd

JIMMY FASAD finns i följande längder: (Du väljer den längs som passar just dig bäst i rullistan nedan)

Vara...........Längd..........Vikt...........Antal steg
Brandstege...4,0 m..........4,6 kg..........10 st
Brandstege...5,0 m..........5,7 kg..........13 st
Brandstege...6,0 m..........6,8 kg..........16 st
Brandstege...7,0 m..........8,0 kg..........19 st
Brandstege...8,0 m..........9,1 kg..........22 st
Brandstege...9,0 m........10,2 kg..........25 st
Brandstege..10,0 m.......11,3 kg..........28 st

Observera att från det första steget upp till öglorna som hakas i de förinstallerade krokarna är det 0.9 meter. En stege på 4 meter har alltså 0.9 meters spann och 3.1 meter där själva fotstegen är fästade.

 

Monteringsanvisning

Räddningsstegen Jimmy Fasad förvaras i sin kartong tills den behövs och fästs då i de två förmonterade krokarna (medföljer) varefter hela kartongen kastas ut och stegen utvecklas. Tack vare sin konstruktion och det smidiga materialet kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Fotstegen är breda och rejäla.

För fastsättning över fönster

Fäst krokarna ovanför fönsterkarmen på in- eller utsidan av väggen. Borra två 7 mm stora hål och skruva i krokarna. Säkerställ att krokarna sitter fast ordentligt i väggen. Avståndet mellan krokarna ska vara så stort att du kan klättra ut mellan banden på stegen vid utrymning. Översta steget ska hamna strax under fönsterkarmen (kan kräva förlängningssats beroende på fönsterstorlek, avstånd till första steget är 90 cm).


För fastsättning under fönster

Fäst krokarna under fönsterkarmen på in- eller utsidan av väggen. Borra två 7 mm stora hål och skruva i krokarna. Säkerställ att krokarna sitter fast ordentligt i väggen. Avståndet mellan krokarna ska vara ca 35 cm. Översta steget ska hamna strax under fönsterkarmen. När krokarna monterats intill fönsterkarmen är stegen klar att använda. Normalt ligger den nerpackad i sin kartong. I nödsituation krokas remmarna fast i de två redan fastsatta krokarna. Därefter kastas hela förpackningen ut. Tack vare stegens konstruktion och smidiga material trasslar den inte ihop sig, utan hänger rakt och är omedelbart klar för användning.

OBS: Är du osäker på om fastsättningen kommer att hålla på det sätt som du vill montera krokarna på (t.ex. om fönsterkarmen är tillräckligt kraftig), så rekommenderar vi att du kontaktar en snickare för att få ett utlåtande.

 

Användning


När krokarna monterats intill fönsterkarmen är stegen klar att använda. Normalt ligger den nerpackad i sin kartong. I nödsituation krokas remmarna fast i de två redan fastsatta krokarna. Därefter kastas hela förpackningen ut. Tack vare stegens konstruktion och smidiga material trasslar den inte ihop sig, utan hänger rakt och är omedelbart klar för användning.

 

Rekommendationer

Jimmy Fasad kännetecknas av en enkel och stabil konstruktion och beständiga material (polyethylene för stegen och polyester för banden). Fukt och UV-ljus påverkar dock materialets livslängd och vi skulle inte rekommendera användningen av Jimmy Fasad som en räddningsstege i dammar under längre tidsperioder (flera månader eller år). För detta ändamål skulle vi rekommendera rostfritt stål och ingenting annat.


Frågor

Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss via vår chatt, mail: info@TryggSaker.se eller på vår telefon 026-650056.

 

Produktdata

Antal fotsteg:

10 st och uppåt

Längd:

4,5,6, 7,8,9,10 m och uppåt

Stegavstånd:

35 cm

Stegyta:

35*12 cm

Brottstyrka per band:

1500 kg

Format på kartong:

20*29*38 cm (gäller 4 meters Jimmy Fasad

Vikt:

5 kg (4 meters)

 Specifikationer

Specifikationer

Montering
Räddningsstegen Jimmy Fasad förvaras i sin kartongen tills den behövs och fästs då i de två förmonterade krokarna (medföljer) varefter hela kartongen kastas ut och stegen utvecklas. Tack vare sin konstruktion och det smidiga materialet kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Fotstegen är breda och rejäla.

Rekommendationer

Jimmy Fasad kännetecknas av en enkel och stabil konstruktion och beständiga material (polyethylene för stegen och polyester för banden). Fukt och UV-ljus påverkar dock materialets livslängd och vi skulle inte rekommendera användningen av Jimmy Fasad som en en räddningsstege i dammar under längre tidsperioder (flera månader eller år). För detta ändamål skulle jag rekommendera rostfritt stål och ingenting annat.

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner