Förband 20*25cm Zetuvi-E

Art.nr: F0406-0501
I lager

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Zetuvit E är ett absorptionsförband avsett för måttligt till rikligt vätskande sår. Zetuvit E absorptionsförband består av fyra olika materialskikt, som kompletterar varandra optimalt och som ger förbandet dess goda egenskaper.

Egenskaper

Zetuvit E Förbandet har en hög absorptionskapacitet och suger snabbt upp exsudat. Förbandet är enkelt att kombinera med andra typer av förband såsom salvkompresser eller kalciumalginater

Material

Zetuvit E är ett fyrlagers förband. Den absorberande kärnan består av cellulosafluff och är innesluten i en tunn non-wovenväv av cellulosa som fördelar vätskan jämnt över förbandet. Baksidan med blå färgmarkering består av non-woven polypropen som står emot väta men inte är ocklusiv utan genomsläpplig för luft. Detta förhindrar att exsudatet bildar klumpar i förbandet. Framsidan består av hydrofil non-woven polypropen som gör att förbandet inte fastnar i såret. Produkten är klassificerad som medicinteknisk produkt, klass I. CE-märkt enligt EU-direktiv 93/42/ EEC.

Indikation

Alla ytliga, måttligt till vätskande sår, såsom kirurgiska sår och venösa bensår. I djupa sår är kombinationen med t.ex. Sorbalgon möjlig. Infekterade sår och sår som riskerar att bli infekterade kombineras med Atrauman Ag. Zetuvit E ska inte användas på torra sår, friliggande ben, muskler eller senor.

Fixeringsinstruktion

Zetuvit E kan fixeras med bindor, tejper, tubgaser eller fixeringsnät allt enligt behov och sårets placering

Fördelar:

  • Hög absorptionskapacitet
  • Enkel hantering
  • Mjuk och polstrande
  • Ekonomisk
  • Många storlekar
  • Finns såväl steril som osteril

Storlek: 20*25 st

Antal: 15 st

Produktblad

 

Upptäck mer

  • FÖRSTA HJÄLPEN/Förbandsmaterial/Kompresser & Torkar/Sterila kompresser
  • SJUKVÅRDSMATERIAL/Förbandsmaterial/Kompresser & Torkar/Sterila
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner