Välj storlek
Madrass Magma

Madrass Järven Magma (190-205*80*12 cm)

Art.nr: F3201-0120
I lager

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Järven Magma sjuvårdsmadrass är utvecklad för miljöer där man ställer extra höga brandkrav såsom psykiatriska kliniker, häkten och behandlingshem.

Järven Magma uppfyller BS 7177:2008 Medium Hazard samt SS 876 00 10 vilket motsvarar NT-Fire 055 ett av de tuffaste brandkraven för madrasser.

Magma vårdmadrass är utrustad med ett unika ytskikt Lentex® som lamineras direkt på skumkärnan. Det saknar därför sömmar och dragkedjor vilket ger fördelar när det gäller hygien och rengöring.

Lentex® är slitstarkt och har en fin struktur som hjälper till vid desificering. Ytskiktet är vitt vilket gör att man lätt upptäcker fläckar, smuts och skador. Det minimerar också risken för dold kontamination i madrasskärnan.

En hygienmadrass med Lentex® har inga sömmar eller dragkedjor och rengörs mycket enkelt med tvållösning och trasa.Desinficering görs lika enkelt med en alkoholbaserad desinficeringslösning. Det innebär lättnader för personalen och ger ett kostnadseffektivt äga.

Rengöring

Våra madrasser med ytskiktet Lentex® rengörs genom avtorkning och desinficering direkt på madrassen vilket innebär att man slipper extra arbete för av- och påtagning av överdrag.

Rengöring görs med tvålbaserade rengöringsmedel och desinficering sker med alkoholbaserat eller liknande rengöringsmedel med tensider.

OBS! Alkoholer kan haäen uttorkande effekt på ytskiktet och bör därför användas sparsamt.

Rengöringsmedel innehållande klor och fenoler kan påverka ytskiktet negativt och bör undvikas.

Användningsområde - Brand

Magma är utvecklad dör de som behöver en madrass som klarar högsta brandstandard. Denna är för personer där det föreligger en hög risk för anlagd brand, t.ex. psykiatriska kliniker, häkten och behandlingshem.

 

 Teknisk specifikation

  • Sårkategori: 2
  • Madrassvikt: Ca. 7-9 kg beroende på längd och bredd (standardstorlekar).
  • Garanti - Madrasskärnan: 2 år på utmattning av madrasskärnans B-värde enligt SS 876 00 11.
  • Garanti - Lentex: 5 år på vidhäftningen av Lentex.
  • Brandstandard: Madrassen är testad och uppfyller SS 876 00 10, testmetod EN 597-1 & 2.
  • Brukarvikt: T.o.m. 150 kg
  • Återvinning: Madrassen med överdrag är helt återvinningsbar och skall sorteras som brännbart avfall. Ingen demontering är nödvändig.
  • Homogen skumkärna, volymvikt 37 kg/m3

Produktblad (pdf)

Bruksanvisning (pdf)

 

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner