5.0 3

Cederroth Blodstoppare -4in1 Liten (mini) -1911

(3 recensioner)
Art.nr: F1103-0201
I lager (9 st) - beställer du fler så dellevererar vi

Service

Kunskap

Kvalitet

5.0
Utmärkt Baserat på kundomdömen för Tryggsaker.se

Beskrivning

Beskrivning

Cederroth lilla blodstoppare till Cederroth första hjälpen tavla. Cederroth lilla blodstoppare 1911 består av en förbandslinda med en kompress påsydd vilket gör appliceringen snabb och effektiv (ej att blandas ihop med ett tryckförband, tex den stora blodstopparen).

Cederroth lilla blodstoppare är förpackad i en förpackning med påtryckta instruktioner. Cederroths lilla blodstoppare är tänkt att användas i första hjälpen situationer och är speciellt lämplig för fingrar och tår. Den lilla blodstopparen kan användas till allt ifrån ytliga sår till kraftigare blödningar.

Innehåll:

  • 1 st specialkompress (8 x 12 cm)
  • 1 st elastisk binda (6 cm x 3 m)

Produktspecifikation

 

Specifikationer

Specifikationer

Att tänka på
  • Sårvårdsprodukter skall vara CE-märkta från juni 1998. Dets sker enligt kraven i ett europeiskt direktiv för medicinsk utrustning.
  • När material i första förbandsutrustningen använts, komplettera omedelbart.
  • Gå gärna en kurs i första hjälpen, Röda korset har t.ex. mycket bra kurser.
  • Förbandmaterial är steril utrustning och måste bytas ut efter 5 år.
Första hjälpen och krisstöd AFS 1999:7
Arbetsskydsstyrelsens författningssamling Första hjälpen och krisstöd AFS 1999:7 innehåller krav och regler kring ögonspolning: Utrustningen för ögonspolning skall finnas där det finns risk att ämnen kan skada ögat. Om spolning krävs i 15 minuter eller mer skall spolvätska vara tempererad. Spolanordningens funktion skall kontrollerars regelbundet. Rutiner för utbyte av engångsflaskor skall finnas. Vid stänk av frätande ämnen skall spolning pågå i minst 15 minuter och under transporten till sjukhus. Fast spolanordning bör därför kompletteras med mobil utrustning t.ex. en ögondusch. Man bör ha påsar så att de räcker för en spolning under hela transporten. Anordning för ögonspolning skall finnas i omedelbar närhet till arbetsplatsen. Man skall helst kunna nå utrustningen inom ett par sekunder.

Upptäck mer

0
0

Recensioner

Finn

2022-04-25
Marie

2022-01-24
Lars

Självklar del av första hjälpen kittet.

2022-01-24